Miriam Jager

Maakt werk van
(werk)geluk

Vanuit het gedachtegoed van de positieve psychologie help ik leidinggevenden en hun teamleden meer werkgeluk te beleven. Dat betekent dat ik me richt op wat er goed gaat en mogelijk is, in plaats van wat er mis is of ontbreekt. Werkgeluk is een kritieke succesfactor in organisaties. Het zorgt bijvoorbeeld voor een hogere productiviteit en betere prestaties.

De gevolgen van afnemend werkgeluk kunnen desastreus zijn, zowel voor jezelf als voor de organisatie. Als jouw werkgeluk onder druk staat, kan het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit je op een positief spoor brengen. Je ontdekt dan wat je écht belangrijk vindt in het leven en leert om te gaan met de grillen van het leven en met mogelijke frustraties op het werk.

Samen met jou (en eventueel met je teamleden) ga ik op zoek naar de belemmeringen die je ervaart in het verhogen van je werkgeluk. We analyseren dat samen, komen tot inzicht en bedenken praktische oplossingen door te kijken naar de compenserende kracht die je in je hebt. We kijken ook tot waar je ‘cirkel van invloed’ reikt, want soms is het nodig om slim te sleutelen aan je baan, zodat je werk meer voldoening gaat geven. Maar die ruimte voor ‘jobcrafting’ heb je niet altijd. Vaak moeten anderen je de mogelijkheid daartoe eerst gunnen. In die situatie is het zaak om precies te weten wat je veranderen wilt, zodat je goed voorbereid het gesprek daarover kunt aangaan. Ik kan de sparringpartner zijn die je op weg helpt.

Om iedereen op het pad van meer werkgeluk mee te nemen zet ik interactieve sessies en executive coaching in. Als coach/psycholoog NIP ben ik bekend met verschillende interventiemethoden, maar uit ervaring weet ik dat ieder verhaal – ook jouw verhaal – om een op maat gesneden, persoonlijke insteek vraagt. Die wendbaarheid zit in me. Het bevordert mijn eigen werkgeluk als ik je exact het juiste maatwerk mag leveren, met mijn eigen professionele aanpak.


Met mijn onderneming GELUKSJAGER zet ik me als netwerkpartner graag in binnen het team van Donkey Performance.

Logo GeluksJager

…gaat voor de kracht van diversiteit en samenwerking. Expertpartner in de ontwikkeling van Mens, Merk & Werk.