Wees een ezel

Donkey Performance ezels

Beter organiseren gebeurt niet vanzelf. Het vraagt om inzicht, een goede toerusting en je hebt er enig lef voor nodig. Verbeteren, veranderen of innoveren kost bovendien moeite en het doet soms een beetje pijn, want je gaat je vast en zeker stoten. Aan stenen, obstakels en dwarsliggers. Het pad dat je gaat belopen is immers geen bekend terrein.

Jouw pad naar succes verloopt met horten en stoten. Succes is op de eerste plaatst een leerproces. Want wie zich stoot, wordt wijzer. Maar … doe het wel als een ware ezel: één keer aan dezelfde steen, liever niet vaker. En wees vervolgens ook niet bang voor de volgende steen. Stoot door. Omdat missers maken moet. Omdat degene met angst voor missers nooit raak zal schieten.

Meedenken, meenemen, meedoen
Donkey Performance helpt je beter te organiseren. Met advies, coaching en door het goede voorbeeld te geven. Het komt er dus op neer dat we met je meedenken in oplossingen (advisering), je als een gids meenemen op jouw verbeterpad (coaching) en met je meedoen in de praktijk (het goede voorbeeld geven in de uitvoering). Want jazeker, aan ons heb je ook een prima werkezel. We willen zelfs graag die ezel zijn.

Betere performance
Om een betere performance te realiseren focussen we op 3 onderwerpen: Teamontwikkeling, Leiderschap en Communicatie. Wat ons betreft zijn dit dé succesfactoren in elke verbeteropgave. Als je team niets kan of wil, komt er geen beweging. Als jouw leiderschap niet motiveert, komt er geen actie. En als het in de communicatie misgaat, kun je zomaar van het padje raken. Als de bedoeling niet helder is, het leiderschap faalt of als het team niet optimaal samenwerkt, dan wordt het doel onbereikbaar. Dan leert niemand beter te performen.

Betekenisvolle resultaten
Inspiratie is steeds het sleutelwoord om de juiste beweging, de passende actie en de gewenste vernieuwing te krijgen. Teamleden moeten elkaar inspireren en ook geïnspireerd raken door hun organisatie. De leiders moeten geen trouwe volgers kweken, maar anderen juist inspireren om leiderschap te tonen. En tot slot – vanzelfsprekend – zal de communicatie helder, motiverend en inspirerend moeten zijn. Want van inspirerende, rake woorden komen impactvolle daden, met betekenisvolle opbrengsten.

Leren Inspireren
Daarom is de missie van Donkey Performance: Leren Inspireren. We willen je helpen jouw inspiratiekracht en die van je teamleden verder te ontwikkelen. Zodat goede intenties de nodige impact krijgen en elke volgende werkdag meer werkgeluk brengt. Dat is waar we in geloven, dat is wat we doen en dat is wat we willen bereiken.

Maak de ezel in je los!